Lun-Joi: 9 – 20 / Vin: 9 – 17

Str. Tepes Voda nr. 37- 39

Lun-Joi: 9 – 20 / Vin: 9 – 17

Str. Tepes Voda nr. 37- 39

Diabet zaharat, nutritie și boli metabolice

Sănătatea ta, preocuparea noastră!

Serviciu decontat

100% gratuit!

%

decontat de casmb

peste

ani experienta

peste

medici

Oferim SOLUȚII – Serviciu decontat de Casa de Asigurări

 • Consult și tratament gratuit pacienților asigurați
 • Recomandări de analize medicale decontate și interpretarea acestora în vederea examinării și monitorizării stării de sănătate a pacientului.
 • Efectuarea glicemiei
 • Efectuarea hemoglobinei glicate
 • Testarea sensibilitatilor periferice
 • Consiliere nutrițională – recomandare regim alimentar potrivit fiecărui pacient în raport cu diagnosticul și stilul de viață
 • Măsurarea indicelui de masă corporală
 • Masurarea indicelui glezna-brat
 • Bilete de trimitere gratuite către specialități conexe
 • Referat medical pentru comisiile de specialitate

Oferim SOLUȚII – Serviciu decontat de Casa de Asigurări

Diabetul și prediabetul sunt afectiuni cronice ce afecteaza o mare parte a populatiei și reprezintă creșterea nivelului glicemiei (‘’zaharului” din sânge). În cazul prediabetului, acest nivel este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de ridicat încât să fie ireversibil.

Exista doua tipuri principale de diabet:

 

 • Diabetul zaharat de tip 1 – în care celulele care produc insulina sunt distruse de către sistemul imun și atunci trebuie intervenit cu insulina din afara corpului
 • Diabetul zaharat de tip 2 – în care celulele pancreasului nu mai produc un nivel suficient de insulina și astfel trebuie ‘’ajutate” cu medicatie

În cazul prediabetului, acest nivel al glicemiei este mai mare decât în mod normal dar nu suficient încât să fie ireversibil; astfel; riscul de progresia către diabet de tip 2 este foarte crescut, cât și riscul de a dezvolta complicatiile diabetului încă de la valori ale glicemiei ușor crescute. Este foarte important ca prediabetul să fie diagnosticat cât mai devreme posibil, deoarece este reversibil prin modificarea stilului de viața – scădere ponderala, exercițiu fizic, nutritie adecvată.

Printre complicatiile diabetului se enumera: neuropatia diabetica, retinopatia (afectarea oculara), nefropatia (afectarea rinichilor), infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și multe altele.

NUTRITIE

O problemă majora de sănătate la nivel mondial este obezitatea/supraponderalitatea, cu o prevalenta de aproximativ 60% în Romania, procent care a crescut considerabil pe perioada pandemiei, și care din păcate se asociaza cu scaderea considerabila a sperantei de viața și a calitatii vieții.

Obezitatea se asociaza cu rezistenta la insulina – care ulterior poate duce la aparitia diabetului zaharat, cât și cu un risc crescut de aparitie a mai multor tipuri de cancer (de esofag, colon, pancreas, san, renal, etc.). Acumularea centrala a tesutului adipos (pe abdomen) este cea mai periculoasa, fiind componenta a sindromului metabolic și se asociaza cu creșterea de doua ori a riscului de boala coronariana, boala cerebrovasculara și mortalitate de toate cauzele.

Din fericire, toate aceste complicatii pot fi prevenite prin scaderea în greutate iar aceasta se poate realiza ușor prin schimbarea stilului de viața: combaterea sedentarismului și un plan nutritional adaptat nevoilor individuale.

 • Analiza compozitiei corporale: procentul de țesut adipos din organism, procentul de muchi, indicele de grăsime viscerala
 • Consultatie de evaluare
 • Plan nutritional

 

Alături de fondatorii clinicii atragem în permanență medici din specialitatea de cardiologie, precum si din alte domenii asociate, cu scopul de a oferi răspunsuri cât mai complete la problemele cu care te confrunți.

La EUCARDIOS puteți beneficia de evaluarea, tratamentul și monitorizarea cea mai adecvată în funcție de tipul dumneavoastră de diabet pentru a atinge cel mai bun echilibru metabolic. Evaluarea pacientilor se face în cadrul unei echipe multidisciplinare, cu accent atât pe tratamentul diabetului cât și pe prevenirea/tratamentul multiplelor complicatii.

Servicii dedicate diabetului zaharat și bolilor metabolice oferite de:

Dr. Sivu Claudia

Dr. Sivu Claudia

medic specialist Diabet zaharat, nutritive si boli metabolice

Despre clinica Eucardios

PRIORITATEA NOASTRĂ

Sănătatea și confortul pacienților este prioritatea noastră, așadar le punem la dispoziție nu doar medici specialiști cu experiență, ci și aparatură de ultimă oră și un spațiu confortabil care oferă pacientului un strop de liniște sufletească și siguranță.

MISIUNEA NOASTRĂ

Rolul nostru este de a identifica calea cea mai bună de urmat, conform nevoilor fiecărui pacient în parte. Pentru multe provocări cheia rezolvarii este simplă, la îndemână, și evită complicații ulterioare. Pentru altele se impun o serie de investigații ce necesită timp și dedicare. Indiferent de gravitatea problemei, sănătatea ta este prioritatea noastră, așadar suntem pregătiți să îți oferim soluția necesară în cel mai facil și eficient mod.

Informatii contact

Str. Tepes Voda nr. 37- 39, sector 2, Bucuresti

Mijloace de transport:
Tramvai 40, 56 – statia Universitatea Hyperion
Troleibuz 70, 79 – statia Tepes Voda